Dnia 18 listopada 2014 roku odbyła się wycieczka edukacyjna uczniów Zespołu Szkół Technicznych o profilu gastronomicznym do Poznania. Brały w niej udział klasy: 1TO, 2TO, 2GH oraz 4TG.

Pierwszym etapem wycieczki było zwiedzanie Hotelu Andersia. Dzięki obecności menagera, który z ciekawością opowiadał o funkcjonowaniu hotelu, młodzież miała okazję podziwiać dziewięciopiętrowy, mocno przeszklony drapacz chmur. Szczególną uwagę zwracały nowoczesne wnętrza, ogromna przestrzeń, wystrój oraz doszlifowane drobiazgi, które czynią hotel idealnym miejscem zarówno do wypoczynku, jak i do pracy. Zlokalizowana w Andersii restauracja Flavoria również zachwycała swym urokiem.

 

Kolejny etap wycieczki stanowiła restauracja Figa, której istotną cechą charakterystyczną jest menu podlegające zmianie w zależności od pory roku. Młodzież miała okazję zapoznać się z kartą menu restauracji, w której pod bacznym okiem szefa kuchni - Lecha Plucińskiego powstają potrawy będące ucztą dla podniebienia i dla oczu.

Po długotrwałym zwiedzaniu nadszedł czas na odpoczynek, toteż cała grupa wybrała się do Multikina w Galerii Malta na seans pt.: „Bogowie”.

Opiekunami wycieczki były panie: Ilona Wieczorek, Aneta Kurzawa, Halina Łajdecka oraz Joanna Michalak.